ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                   Αρ. Εξερχ: 24/Α/2024
Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ
Ρ. Φεραίου 20
ΤΗΛ.- FAX : 210-5906587                                                         Αιγάλεω 18/ 02/ 2024

                                                                                                                                       Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας.
Κοινοποίηση: Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας.
Συντριπτική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή Το Υπουργείο στα δικαστήρια – εμείς στους αγώνες!! Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο!

Συνάδελφοι/ισσες,
Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Υπουργείο για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση ήταν τόσο αποκαρδιωτικά που έσπειραν τον πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία. Η αξιολόγηση έχει αποτύχει γιατί πολύ απλά της έχει γυρίσει την πλάτη η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Έτσι, το τελευταίο όπλο στο οποίο καταφεύγει η Κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά ο αυταρχισμός. Ο Υπουργός Παιδείας θέλει να βγάλει την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ για Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση παράνομη!
Η αυταρχική αυτή ενέργεια πρόκληση απέναντι σε όλο τον κλάδο που μαζικά αγωνίζεται ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική είναι τεράστια παραδοχή της ήττας του Υπουργείου. Ούτε οι δίκες, ούτε ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών.
• Προσπάθησαν με τους εκβιασμούς στους νεδιόριστους,
• Επιστράτευσαν το Α2 στάδιο της αξιολόγησης.
• Ενεργοποίησαν την αξιολόγηση σε όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας σε κάποιες περιοχές
• Είδαν ότι υπάρχουν αντιδράσεις και συμμετοχή στην απεργία αποχή στην πλειοψηφία των προϊσταμένων νηπιαγωγείων αλλά ακόμα και σε σημαντικό αριθμό διευθυντών σε όλη τη χώρα.
Δεν κατάφεραν να σπάσουν το μέτωπο αγώνα.
Τώρα προχωράνε στην απελπισμένη κίνηση να βγάλουν την απεργία παράνομη για να κάμψουν τη μαζική μας αντίδραση. Δεν θα τους περάσει!
Στο Σύλλογό μας με βάση τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα η συντριπτική πλειοψηφία των νεοδιόριστων συναδέλφων έχουν απαντήσει με τη δήλωσή τους ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ, στις προσκλήσεις που έλαβαν τόσο από τους σχολικούς συμβούλους-αξιολογητές, όσο και από τους διευθυντές τους.

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ:
Για να μπορεί ο Σύλλογος να κηρύξει καινούρια Απεργία-Αποχή και στάσεις εργασίας για την ατομική αξιολόγηση χρειάζεται η Συνέλευση να έχει ΑΠΑΡΤΙΑ!!! Έλα λοιπόν στη Γενική Συνέλευση…
-Πάρε θέση: Υπέγραψε και ψήφισε για να υπερασπιστούμε τους νεοδιόριστους και τον ηρωικό αγώνα τους. Προστάτεψε τον εαυτό σου και τη δουλειά σου…
Συνεχίζουμε ενωτικά, απεργιακά, αγωνιστικά, στο πλευρό των φοιτητών και των μαθητών, για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία. Θα νικήσουμε!

ΟΛΟΙ/ΕΣ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση,
ΤΡΙΤΗ 27/2, στις 7.00 μ.μ. στο 3ο Δ.Σ Αιγάλεω