Εκπαιδευτικά περιοδικάΣύλλογος

Συμμετοχή σε αντιπολεμική κινητοποίηση 14/3/2024 στον Πειραιά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                     Αρ. Εξερχ: 32/Α/2024

           Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

           Ρ. Φεραίου 20

  ΤΗΛ.- FAX :  210-5906587                                                                         Αιγάλεω   13/ 03/ 2024

                                                                                        Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας.

                                                                  Κοινοποίηση: Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας.

ΚΑΛΕΣΜΑ: Στη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης της εμπλοκής της ελληνικής και ελληνόκτητης Ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα

Πέμπτη 14 Μάρτη στις 18:00 στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου (Πειραιάς)

ΟΧΙ άλλοι νεκροί Ναυτεργάτες στον βωμό των εφοπλιστικών κερδών

Να επιστρέψει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ»

     Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγάλεω, ύστερα από πρόσκληση της ΠΕΝΕΝ, αποφασίζει την συμμετοχή του σωματείου μας στην αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από την ΠΕΝΕΝ την Πέμπτη 14 – 3 – 2024 στις 18:00 στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά υιοθετώντας πλήρως το πλαίσιο αιτημάτων της ΠΕΝΕΝ, το οποίο αφορά όλο τον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, αναφορικά με την μη εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ και της Ε. Ε.

Συγκεκριμένα:

– Δυο Ναυτεργάτες έπεσαν θύματα και ακόμη έξι τραυματίστηκαν πριν λίγες ημέρες στην Ερυθρά Θάλασσα στον βωμό των εφοπλιστικών κερδών και συμφερόντων.

Είναι η όγδοη επίθεση που γίνεται την τελευταία περίοδο σε ελληνόκτητο πλοίο. Οι δυο νεκροί Ναυτεργάτες φέρνουν με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο την επαίσχυντη στρατιωτική και επιχειρηματική ανάμειξη της χώρας χιλιάδες μίλια μακριά από τα σύνορα μας.

Δεκάδες φορές έως τώρα έχουμε προειδοποιήσει ότι ο δρόμος που άνοιξαν οι Έλληνες εφοπλιστές αγνοώντας και περιφρονώντας τους κινδύνους για την ζωή των Ναυτεργατών θα οδηγήσει αναπόφευκτα να θρηνήσουμε θύματα.

Την ίδια περίοδο 18 μεγάλοι Ναυτιλιακοί κολοσσοί που ελέγχουν πάνω από το 80% των containerships έχουν αλλάξει ρότα στα πλοία τους κάνοντας τα δρομολόγια πλέον μέσω της Νότιας Αφρικής.

Αντίθετα η ΕΕ και δεκάδες Έλληνες εφοπλιστές εξακολουθούν να στέλνουν τα καράβια τους καθημερινά στο στόμα του λύκου θέτοντας τα πληρώματα σε θανάσιμο κίνδυνο.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο όνομα των τυχοδιωκτικών εφοπλιστικών συμφερόντων (και της δήθεν ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας) ανέλαβε ρόλο πρωταγωνιστή στην αποστολή ναυτικών δυνάμεων με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στέλνοντας την φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην περιοχή και αναλαμβάνοντας Έλληνας ανώτατος στρατιωτικός την ευθύνη για τον συντονισμό της πολεμικής επέμβασης στην Ερυθρά Θάλασσα από την βάση της Λάρισας.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς της ιμπεριαλιστικής δύσης συνεχώς διευρύνεται από την Ουκρανία στην Ερυθρά Θάλασσα και στην Μέση Ανατολή με την ισραηλινή σφαγή κατά του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.

Αυτή η εμπλοκή εκθέτει την χώρα μας σε τεράστιους κινδύνους ακόμη και σε πιθανά αντίποινα σε βάρος μας.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει αμέσως η διέλευση ελληνικών και ελληνόκτητων πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα.

– Να θεσπιστεί ειδική ΣΣΕ που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα των Ναυτεργατών για τον επαναπατρισμό τους πριν τα πλοία που εργάζονται εισέλθουν στην επικίνδυνη και χαρτογραφημένη περιοχή.

– Υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους Ναυτεργάτες με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

– Να γυρίσει πίσω τώρα η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».

– Καμία εμπλοκή της χώρας και καμία αποστολή έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

– ΌΧΙ στα τυχοδιωκτικά και κερδοσκοπικά σχέδια των εφοπλιστών.

– Καμία θυσία για τα κέρδη και τα συμφέροντα τους.

– Κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα μας.

Καλούμε Σωματεία, Φορείς, Συλλόγους, Εργατικά Σχήματα και Συλλογικότητες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στις 14 Μάρτη 2024.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΟΣ          ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΑΓΑ