Εκπαιδευτικά νέαΕργασιακάΣύλλογος

Εκδήλωση του Συντονισμού των Συλλόγων Π.Ε -ΕΛΜΕ για την Αξιολόγηση

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. – ΕΛΜΕ

Στα πλαίσια των προτάσεων που κατατέθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ στις 24/3, Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν την Τρίτη 2/4 στις 19.00 ειδική εκδήλωση για την παιδαγωγική τεκμηρίωση και στήριξη του αγώνα μας και τη νομική στήριξη και απάντηση σε ερωτήματα συναδέλφων/ισσων.Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές:

Οι πανεπιστημιακοί:

  • Γρόλλιος Γιώργος, ομότιμος καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. του ΑΠΘ
  • Τσιάκαλος Γιώργος, ομότιμος καθηγητής παιδαγωγικής του ΑΠΘ                                                                                                                                     Οι νομικοί σύμβουλοι/εργατολόγοι των σωματείων μας:
  • Βαγιωνάκη Μερόπη

  • Παλαιολόγος Παλαιολόγος

  • Παπαδάκης Κώστας

Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει έναν ιστορικό αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Το διακύβευμα είναι μεγάλο και ιστορικής σημασίας. Γιατί αν κατισχύσει η αξιολόγηση, η εκπαίδευση στο σύνολό της οδηγείται στην εμπορευματοποίηση της, μετατρέποντας τα σχολεία σε μικρές ανταγωνιστικές επιχειρηματικές μονάδες με γονείς πελάτες και μαθητές που θα στερούνται βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων, βασίλεια του ανταγωνισμού, του κανιβαλισμού, της απόρριψης, της κατηγοριοποίησης.

    Αξιολογικά κάτεργα, σκληρής ταξικής επιλογής, ατομικών φακέλων επιδόσεων και αποδόσεων που θα καταπίνει τα παιδιά του, μαθητές/τριες από τις λαϊκές τάξεις, με υποταγμένους εκπαιδευτικούς να «διδάσκουν» σε ένα ζοφερό τοπίο, φόβου, πειθάρχησης και χειραγώγησης, πλήρους εξουθένωσης, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς στοιχειώδη παιδαγωγική ελευθερία, όπου η ελευθερία της σκέψης και η ελευθερία του αγώνα, ο ανθρωπισμός και η κριτική παιδαγωγική θα βρίσκονται στο στόχαστρο.

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ: