Εκπαιδευτικά νέαΣύλλογος

Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας ΤΕΤΑΡΤΗ 29– 05 – 2024 και Εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων για την 93η Γ.Σ της Δ.Ο.Ε την ΠΕΜΠΤΗ 30 – 05 – 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                     Αρ. Εξερχ: 57/Α/2024

           Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

           Ρ. Φεραίου 20

  ΤΗΛ.- FAX :  210-5906587                                                                         Αιγάλεω   24/ 04/ 2024

                                                        

                                                                                           Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας.

                                                                  Κοινοποίηση: Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας.

            Θέμα : «Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας ΤΕΤΑΡΤΗ 29– 05 – 2024 και Εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων για την 93η Γ.Σ της Δ.Ο.Ε την ΠΕΜΠΤΗ 30 – 05 – 2024 ».

Συνάδελφοι/ισσες, το Υπουργείο Παιδείας επικαλούμενο τον νόμο Χατζηδάκη, αποφάσισε για μια ακόμα χρονιά να μην χορηγηθούν άδειες για την εκλογική διαδικασία των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π. Ε. της χώρας. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ θεωρώντας ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωτικού πολέμου και διωγμού που έχει εξαπολύσει η Κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ενάντια στα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις αντίστασης και αγώνα των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων.

Μετά την άρνηση της Διοίκησης να μας χορηγήσει άδεια για την Γενική Συνέλευση και τις Εκλογές το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγάλεω αποφάσισε, σύμφωνα με το καταστατικό (άρθρα 13-18) του Συλλόγου, τα εξής:

  • Η Τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνει κανονικά την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω (Θηβών και Ιερολοχιτών-απέναντι από το γήπεδο Αιγάλεω), στις 6.30 μ.μ.

  • Οι Εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων για την 93η Γ.Σ της Δ.Ο.Ε. θα γίνουν την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 και Κουντουριώτου-150 μέτρα από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ), από τις 12.00 έως τις 8.00 μ.μ.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

1.Εκλογή Προεδρείου.

2.Συζήτηση επί των θεμάτων της Η. Δ. της 93ης Γ. Σ. του κλάδου( για την ημερήσια διάταξη της 93ης Γ. Σ. του κλάδου θα σας στείλουμε την τελική Η. Δ. όταν τη λάβουμε από το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε.) και συζήτηση επί των πεπραγμένων του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε.

  1. Συζήτηση για τα προβλήματα του Δημόσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, καθώς και των ιδιαίτερων προβλημάτων των εκπαιδευτικών (εργασιακά, αδιοριστία, μόνιμοι μαζικοί διορισμοί, ελαστική εργασία, μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, αξιολόγηση κλπ)

5.Ψηφίσματα

  1. ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ (εκλογές) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 93η Γ. Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2024 από 12:00 έως 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 και Κουντουριώτου-150 μέτρα από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ).

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

           Συνάδελφοι/συναδέλφισσες, στις δύσκολες για τους εργαζόμενους ημέρες που ζούμε, η συμμετοχή όλων μας στην Τακτική Γ. Σ. του Συλλόγου μας είναι επιβεβλημένη για την ενημέρωση μας πάνω στα προβλήματα του κλάδου που βιώνουμε καθημερινά, για να εκφράσουμε τη γνώμη και τις θέσεις μας, για την προώθηση των λύσεών τους.

      Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που τα συνδικάτα και ο διεκδικητικός συνδικαλισμός έχουν τεθεί υπό διωγμό από την Κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ, η μαζική παρουσία και η συμμετοχή των συναδέλφων στη Γ. Σ. και στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων του σωματείου μας για την 93η Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε., από την οποία θα αναδειχθεί το νέο Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε., θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ από τους εργαζόμενους προς την Κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ αναφορικά με τις αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές που υλοποιούν σε βάρος των εργαζόμενων εκπαιδευτικών και της Δημόσιας Εκπαίδευσης. 

 

– Κατά τη διάρκεια της Γ. Σ. και των εκλογών θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα ώστε η ψηφοφορία να γίνει εύκολα και γρήγορα. Παρακαλούμε τους/τις συνάδελφους/ισσες να έχουν μαζί τους το δελτίο ταυτότητας ή άλλο επίσημο αποδεικτικό της ταυτοπροσωπίας.

– Μέλη του Συλλόγου μας είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με κάθε είδους σχέση εργασίας στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας και είναι ταμειακώς εντάξει.

– Οι συνάδελφοι αναπληρωτές μπορούν με 10 € να εγγραφούν και να γίνουν κανονικά μέλη στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγάλεω.  Η πληρωμή της συνδρομής μπορεί να γίνει ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας στον Ταμία.

– Οι παρατάξεις καθώς και οι μεμονωμένοι/ες υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τα ψηφοδέλτιά τους στο e-mail του Συλλόγου μας  syllogospeegaleo@gmail.com ως την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2024 το απόγευμα στις 20:00.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ!!

Όλοι/ες συσπειρωμένοι στο Σύλλογο – Όλοι/ες στον αγώνα!!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΟΣ         ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΑΓΑ