Εκπαιδευτικά νέαΣύλλογος

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απειλές του Υπουργείου προς τους Δ/ντες-Προϊσταμένες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                                           Αρ. Εξερχ: 48/Α/2024

                  Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

                  Ρ. Φεραίου 20

         ΤΗΛ.- FAX :  210-5814285                                                                                    Αιγάλεω   07/ 04 / 2024

                                                          

                                                                        Προς: κ. Δ/ντη Π.Ε Γ΄ Αθήνας

                                           Κοινοποίηση: Τα μέλη του Συλλόγου μας, Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Σ.Ε.Π.Ε. της χώρας

Θέμα: Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους/ισσες Διευθυντές/ντριες-Προϊσταμένες

     Παύση και αντικατάσταση διευθυντών/ντριων-προϊσταμένων με χουντικής έμπνευσης εγκύκλιο-εντολή εκδίδει 3/4/24  η Κυβέρνηση της ΝΔ δια του Γ.Γ του ΥΠΑΙΘΑ,  Γ. Κατσαρού  και απαιτεί να αντικατασταθούν (δηλαδή θα παυθούν πρώτα;;) από τη θέση τους όλοι/ες οι Διευθυντές/ντριες –Προϊστάμενες/οι σχολικών μονάδων που υπερασπιζόμενοι/ες το Δημόσιο σχολείο και τους/τις μαθητές/τριές τους, μετέχουν σε κηρυγμένη απεργία- αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης!

  • Η Κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο  3 χρόνια τώρα παλεύουν να επιβάλλουν το σχολείο της υποταγής, του φόβου και της εμπορευματοποίησης.
  • 14 φορές  έσυραν στα δικαστήρια τα εκπαιδευτικά σωματεία και τις Ομοσπονδίες, με σκοπό να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τον επιθεωρητισμό. Το δικαστικό πραξικόπημα του ΥΠΑΙΘΑ δεν πέρασε, βλέπει τη μεγάλη αντίδραση και τη νέα προκήρυξη Απεργίας -αποχής και επιτίθεται στο πιο αγωνιστικό κομμάτι  προϊσταμένων-διευθυντών/ντριών που στέκεται στο πλευρό του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών!
  • 3 χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να διασπάσουν την ενότητα του εκπαιδευτικού σώματος αλλά αντίθετα την ενίσχυσαν. Το αποδεικνύουν οι ιστορικές μαζικές συνελεύσεις  που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες οδήγησε στην απόφαση  της συνέχισης του αγώνα από την τελευταία Ολομέλεια Προέδρων ΔΟΕ ( 1/4/24) !
  • Θυμίζουμε ότι το 2022 επιχείρησαν να επιβάλλουν ποινές σε διευθυντές-προϊστάμενες που όντας απεργοί δεν ανάρτησαν στην πλατφόρμα αξιολόγηση και κάτω από τη συλλογική μαχητική στάση των συναδέλφων και των σωματείων δεν τα κατάφεραν. ΟΛΟΙ/ΕΣ οι συνάδελφοι/ισσες δικαιώθηκαν.
  • Τώρα απειλούν με  παύση στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών και Προϊσταμένων), γεγονός που έχει να συμβεί από την εποχή της χούντας και αντικατάστασή τους (από ποιους αναρωτιόμαστε!!).

      Το ΥΠΑΙΘΑ στοχοποιεί αυτούς που υπερασπίστηκαν, όχι τη θέση-ρόλο ευθύνης που θέλει να τους επιβάλλει, αλλά  τη δημοκρατία στο σχολείο από «θέση  ευθύνης» απέναντι στους μαθητές, τους συναδέλφους και τις συλλογικές αποφάσεις!

      Το ΥΠΑΙΘΑ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο πολύ μισεί τους εκπαιδευτικούς και πόσο πολύ μακριά είναι από τις ανάγκες των σχολείων και των παιδιών!! Στην εκπνοή πια της σχολικής χρονιάς, Απρίλη μήνα, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, είτε διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες είτε νεοδιόριστες/ους την δεύτερη χρονιά απόπειρας εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης σε απεργία αποχή καταφεύγει σε τρομοκρατία.

      Το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρεί να  διαταράξει τη λειτουργία των  σχολείων σπέρνοντας άλλη μια φορά το διχασμό, τη σύγκρουση,  πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα (κενά εκπαιδευτικών- μεγάλο αριθμό μαθητών- γραφειοκρατία)  που ήδη αντιμετωπίζουν τα σχολεία!

Προσπαθούν να σπείρουν το φόβο, αλλά να ξέρουν πως θα εισπράξουν οργή.

  • ΤΩΡΑ αποφασιστικά για να σπάσουμε την τρομοκρατία και τις απειλές του ΥΠΑΙΘΑ και του Υπουργείου και να αναδείξουμε ως μέγιστο το ζήτημα των διώξεων και της αμφισβήτησης του απεργιακού δικαιώματος.
  • Το ζήτημα των διώξεων-παύσεων -αντικαταστάσεων σε απεργούς ξεπερνά τα όρια της εκπαίδευσης και αποτελεί αιτία πολέμου για όλα το εργατικό κίνημα.
  • Διαμηνύουμε στα στελέχη  εκπαίδευσης ( Διευθυντές Εκπαίδευσης που  ορίζονται να εκδώσουν πράξη παύσης – τα συμβούλια επιλογής και τα υπηρεσιακά  συμβούλια ) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ,  ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα! Όσοι/ες υπογράψουν αντικατάσταση διευθυντή/ντριας-προϊσταμένης έχουν προσωπική ευθύνη  και θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό μέσο.
  • Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών και των σωματείων τους!
  • Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που  επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες/ους! ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ-ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ.
  • Κανένας συνάδελφος,ισσα να μη δεχτεί να αντικαταστήσει διευθυντές-προϊσταμένους που επιχειρηθεί να  παυθούν.
  • Σφίγγουμε το χέρι και είμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους/ισσες διευθυντές/ντριες –προϊσταμένες που τόσα χρόνια παλεύουν να κρατήσουν όρθια τα σχολεία και δίνουν μάθημα αξιοπρέπειας σε όλους στηρίζοντας τις συλλογικές αποφάσεις του Κλάδου μας. Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!! Καλούμε όλους/ες τους Δ/ντές/ντριες-Προϊσταμένες να σκεφτούν καλά το ρόλο και τη στάση που θα κρατήσουν από εδώ και πέρα. Το Υπουργείο δεν πρέπει να βρει ανάμεσά μας Εφιάλτες. Παίρνουμε μέρος όλοι/ες στην Απεργία-Αποχή με περισσότερο θάρρος και τόλμη!!

Όχι μόνο δεν αλλάζουμε στάση αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση. Αυτή είναι η απάντησή μας στο Υπουργείο!! Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Συνάδελφοι/ισσες, η υπεράσπιση του απεργιακού  δικαιώματος  είναι υπόθεση όλων και καλούμε να πάρουν όλοι θέση κόμματα, σωματεία, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ), γονεϊκοί φορείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και όλο το εργατικό κίνημα. Μαχητικά και μαζικά να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα το συνταγματικό μας δικαίωμα στην απεργία!!!

ΟΛΟΙ/ΕΣ στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ στη Διεύθυνση Π.Ε Γ΄ Αθήνας:

Δευτέρα 8 Απρίλη, στις 1.30 μ.μ.

  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!
  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ- ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΣ ΚΥΡΟΣ!

Αυτοί με δίκες, διώξεις, τρομοκρατία εμείς με το λαό για δωρεάν παιδεία!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΟΣ          ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΑΓΑ