Εκπαιδευτικά νέαΣύλλογος

Σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων στην Γ΄Δ/νση Π.Ε Αθηνών 8/4/2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                     Αρ. Εξερχ: 49/Α/2024

           Π. Ε.  ΑΙΓΑΛΕΩ

           Ρ. Φεραίου 20

  ΤΗΛ.- FAX :  210-5906587                                                                         Αιγάλεω   08/ 04/ 2024

                                                                                      Προς: Τα μέλη του Συλλόγου μας

                                                                  Κοινοποίηση: Δ.Σ της Δ.Ο.Ε, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας.

Σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων στην Γ΄Δ/νση Π.Ε Αθηνών 8/4/2024

    Συνάδελφοι/ισσες, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8/4 η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας μαζί με τους υπόλοιπους Συλλόγους στη Γ΄ Δ/νση Π.Ε Αθηνών με θέμα τις απειλές του Υπουργείου περί αντικατάστασης των Δ/ντων-Προϊσταμένων που συμμετέχουν στην Απεργία- Αποχή.

      Ως εκπρόσωποι του Συλλόγου ξεκαθαρίσαμε στον Δ/ντη Εκπαίδευσης τα εξής:

Οι απειλές του Υπουργείου και η άποψη ότι όποιος συμμετέχει σε απεργία κάνει «παράβαση καθήκοντος» θυμίζουν τα μαύρα χρόνια της δικτατορίας, είναι απαράδεκτες και παντελώς έωλες καθώς το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και προστατεύεται. Το δικαίωμα στην απεργία οι εκπαιδευτικοί το έχουμε κατακτήσει με αίμα, θυσίες και αγώνα. Δεν το παζαρεύουμε και δεν το απεμπολούμε.

Το Υπουργείο για άλλη μια φορά αποδεικνύει πόσο πολύ μισεί τους εκπαιδευτικούς και πόσο πολύ μακριά είναι από τις ανάγκες των σχολείων και των παιδιών!! Το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς διαταράσσοντας όμως στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς τη λειτουργία των  σχολείων σπέρνοντας άλλη μια φορά το διχασμό, τη σύγκρουση, πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα (κενά εκπαιδευτικών- μεγάλο αριθμό μαθητών- γραφειοκρατία) που ήδη αντιμετωπίζουν τα σχολεία! Είναι πραγματικά αδίστακτοι!!

– Δεν πρόκειται να δεχτούμε ο Δ/ντης, το Συμβούλιο Επιλογής ή το ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας να υλοποιήσει τις αυθαίρετες απειλές του Υπουργείου. Οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα! Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών και των σωματείων τους!  Όσοι/ες υπογράψουν αντικατάσταση διευθυντή/ντριας-προϊσταμένης έχουν τεράστια προσωπική ευθύνη και θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό μέσο.  ΩΣ ΕΔΩ!! Κανείς ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ να πειράξει απεργούς εκπαιδευτικούς, τους Δ/ντες και τις Προϊσταμένες των σχολείων μας!

Διαμηνύουμε προς το Υπουργείο πως οι απειλές του δεν μας φοβίζουν. Όχι μόνο δεν αλλάζουμε στάση αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση. Με όπλο μας τις αποφάσεις των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων θα συνεχίσουμε την Απεργία Αποχή γιατί θέλουμε όχι το σχολείο του Φόβου και της Υποταγής αλλά το σχολείο της Δημοκρατίας και της παιδαγωγικής ελευθερίας.  Αυτή είναι η απάντησή μας στο Υπουργείο!! Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Ο Προϊστάμενος απάντησε πώς δεν πρέπει να ανησυχούμε προσπαθώντας να καθησυχάσει τις αγωνίες και τα ερωτήματά μας. Δεν δεσμεύτηκε ότι αναγνωρίζει το δικαίωμά μας στην απεργία. Δεν απάντησε τι ακριβώς θα κάνει αν το Υπουργείο του ζητήσει να αντικαταστήσει Δ/ντες-Προϊσταμένες που απεργούν.

Συνάδελφοι/ισσες, θεωρούμε ότι οι απαντήσεις που πήραμε ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ τις ανησυχίες μας. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στους απεργούς συναδέλφους/ισσες που όλα αυτά τα χρόνια δίνουν παρά την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς έναν ηρωικό αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ- ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΣ ΚΥΡΟΣ!

-Αυτοί με δίκες, διώξεις, τρομοκρατία εμείς με το λαό για δωρεάν παιδεία!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΟΣ              ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΑΓΑ